Skip to main content

Wat is jouw bestemming? Waar haal je je inspiratie uit? Minder lastig te ontdekken dan op het eerste gezicht lijkt. Denk eens terug aan een bijzondere situatie uit je leven. Een mooi succes, iets wat je deed of je overkwam, waardoor je leven een bijzondere wending nam. Iets waarvan je meer wilt, zoals je wilt zijn, wat je wilt uitbouwen. Daar ergens ligt je sense of purpose, je levensbestemming.

Mijn keerpunt was tussen de bergen in de kampung waar ik woonde. Het evaluatie gesprek met leerkrachten die ik getraind had. De dankbaarheid voor de nieuwe stappen die ze konden zetten in de ellende van hun bestaan. Het beetje welbevinden dat ik had kunnen geven vanuit mijn overvloed aan geluk en voorspoed. Het inspireerde mij diep van binnen. Het blijft mij inspireren. Hier kom ik mijn bed voor uit. Dit is mijn sense of purpose.

Leven, denken en werken vanuit je bedoeling

Leven, denken en werken vanuit je bedoeling. Dat is denken vanuit de toegevoegde waarde voor je team en voor de leerling. Het vergroot je vakmanschap, of je nu schoolleider of teamlid bent. Het stimuleert de liefde voor je vak en voor de mensen die je dient. Het stimuleert eigenaarschap en je motivatie. Je bent écht van betekenis en dat maakt nou precies het verschil (Wouter Hart in Verdraaide organisaties).

Wat is de bestemming van je school? Is die iedere dag levend? Past jouw sense of purpose daarop? Het is keihard nodig dat je dit volmondig kan beamen. Anders houd ik m’n hart vast. Voor jou en voor je school.

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan