Met minder mensen meer mogelijk maken

Jouw droomschool wordt werkelijkheid

Wemastered

Rust én ontwikkeling ondanks personeelstekorten. Hoe je met lef nieuwe wegen inslaat en onderwijskwaliteit met minder personeel toch toeneemt.

Moed – Durf - Lef

Meer weten? Maak een afspraak

Herken je dit?

Wil je van je stress af en toewerken naar groei en succes?

Je intense wens is om een school te zijn waar leerlingen en leerkrachten groeien en zich gelukkig voelen. Een school waar men later met dankbaarheid op terugkijkt.

Maar het is zo druk. De waan van de dag regeert. Je hebt nooit tijd.

De formatie heb je vandaag rond, maar kan er morgen al weer anders uitzien. Teamleden zitten overvol. Er hoeft privé maar iets op te doen en je kan een klas naar huis sturen.

Je doet er alles aan om hitteschild te zijn. Je wilt teamleden niet nog meer te belasten. Maar je hebt elkaar nodig om het doel van de school te bereiken.

Onderwijs Assistenten staan te vaak voor de klas. Helaas heb je maar enkele studiedagen voor professionele ontwikkeling. Meer tijd is er gewoon niet. Hoe ga je de kwaliteit vasthouden?

Verder gaan op de oude weg gaat gewoon niet meer. Er is maar 1 oplossing: Het roer moet om!

Het programma

In deze dag gaan je onderzoeken hoe jullie als team samenwerken. Waar je nu dagelijks mee bezig bent.

Wat je eigenlijk zou moeten nalaten en moeten doen om je droomschool te realiseren. Wat ga je stoppen? Wat ga je nieuw oppakken? Hoe houd je dat vol? Concrete afspraken, evalueren en verbeteren. Je wordt een lerende organisatie en blijft ontwikkelen. Om werkdruk te verminderen en met minder mensen meer mogelijk te maken.

Ik hoor je denken: klinkt leuk maar is luchtfietserij. Je moet gewoon dingen waar je niet omheen kan. Mijn ervaring is totaal anders. Zodra je het lef hebt om over die lastige eerste drempel heen te stappen en dingen anders doet dan normaal. Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. De weg naar jouw droomschool van rust en kwaliteit.

Lees meer over ons

Als je meer mogelijk maakt met minder mensen leer je:

  • Hoe je werkdruk vermindert door veilig open en eerlijk tegen elkaar te zijn.
  • Hoe je de wissel omzet. Waarom het zo moeilijk is een andere weg te kiezen, maar als daardoor de werkdruk vermindert, dan wil je wel! 
  • Hoe je je alleen richt op die taken die je droomschool waarmaken. Alle andere taken die niet haalbaar zijn, te weinig toevoegen of zelfs onnodig zijn, stop je gewoon.
  • Hoe je gebruik maakt van alle kwaliteiten in het team. Je teamleden zijn niet langer 1 pot nat. Je teamleden gaan doen waar ze goed in zijn. Je laat het beste in ieder teamlid shinen.
  • Hoe je gaten in je team opspoort. Om je doel te bereiken is er meer nodig dan onderwijskundige vaardigheden en vakkennis. 
  • Kortom: hoe je focus houdt en daardoor rust krijgt in je school

Waarschuwing: Ik help je in omdenken. De uitvoering ligt bij jou!

Heel waardevol, ik maak graag een afspraak

Resultaten

Waar ga je mee naar huis?

Minder werkdruk en meer rust, doordat je gaat focussen en alleen dat doet wat bijdraagt aan jouw droomschool

Een andere mindset bij jou en je team, waarin jij loslaat en vertrouwen geeft, en het team proactief handelt en eigenaarschap toont

Een lijst van taken die je, stap voor stap, stoppen kan, omdat die niet voldoende bijdragen aan je droomschool.

Een lijst van taken die tenminste nodig zijn om je droomschool te kunnen realiseren

Een concrete vertaling van wat je met je schooldroom brengen wilt

Een juiste verdeling van taken afgestemd op de kwaliteiten van teamleden

Een gezamenlijke wil om het vanaf vandaag anders te gaan doen

Verbinding en openheid in je team, omdat je samen werkt iets waar je samen voor gaat

Wat houd je nog tegen? Hoe langer je wacht, hoe dieper gewoontes inslijten, hoe lastiger te veranderen. Enne…het binden van je collega’s moet toch wel prioriteit nummer 1 zijn, nu ze zo makkelijk ergens anders terecht kunnen.

Ja, ik wil er meer over weten

“Je wist op de juiste tijden door te vragen en niet akkoord te gaan met algemene antwoorden, dat is concreet!”

N. Baan

“Ik word nu wel bewust van zaken die ik op een ander doe overkomen. Ik bedoel dat duidelijker is dat er toch regelmatig mensen zijn die tegen mij aanlopen”

N. Baan

“Je leeft kwetsbaarheid voor. Je vraagt zelf ook om feedback, om zo goed mogelijk op het team aan te kunnen sluiten”

N. Baan
Hier heb ik echt behoefte aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd zijn we kwijt?

Eén dag van 09.00-16.00.

Hoe concreet wordt het?

Hebben we er wat aan voor de dagelijkse praktijk? Natuurlijk is er enige theoretische basis nodig. Maar dat is slechts een klein deel van de tijd. De dag staat in het teken van learning by doing. En je krijgt allerlei praktische tips van een succesvolle basisschooldirecteur die bij de inspectie heel goed scoorde, ondanks het feit dat hij lang niet aan alle administratieve eisen wilde voldoen. 

Hoe verder?

Als ik weet wat mijn school nodig heeft ben ik nog geen stap verder. Niet helemaal waar. Dit proces alleen al maakt zoveel los dat er beweging komt in het team, waardoor ze vooruit willen. Tegelijkertijd moet je daarna wel echt nieuwe stappen gaan zetten, anders dooft het ontstane vuurtje weer en ben je slechter af dan daarvoor. Men wordt cynisch en verliest geloof in jou. Zorg er dus voor dat je de volgende stappen ook gaat zetten. Zie de module: inspirerend vergezicht.