Skip to main content

Heel fijn hoor, alle kinderen weer in de klas. Het lijkt wel alsof we weer terug zijn bij normaal. Maar het is een nieuw normaal en daarom anders. Wie kan er naar buiten en wie niet? Welke feestjes mogen wel en welke niet? Is afscheid van groep 8 een optie? Je zou de weg kwijtraken.

Nog lastiger is dat we het overzicht kwijt zijn. Hoe ver zijn de kinderen? Wie heeft wat nodig? Toetsen inzetten, nieuwe plannen maken, en nieuwe groepsbesprekingen met duo-collega en IB-er. Er moet veel meer geregeld worden en iedereen vindt er wat van. En dat aan het eind van het schooljaar. De werkdruk is nog hoger dan voorheen. Zucht.

Eén lichtpuntje is de intensievere samenwerking met collega’s. Er ontstaat een extra band. Daar kunnen we wat mee. Laten we dat uitbouwen en inzetten om uit de huidige impasse te breken. Samen de frustraties bespreken. Samen oppakken. Samen er bovenop komen.

Maak van dit lichtpuntje een lichtbaken en inspireer anderen.

[mc4wp_form id=”841″]

Netty Baan

Author Netty Baan

In de jungle van het chaotische Papoea leid ik jonge mensen op tot toegewijde en enthousiaste docenten. Als docent en psycholoog steek ik in op intrinsieke motivatie waardoor zij anders willen en kunnen.

More posts by Netty Baan